Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Send in the clowns

 

 

Skicka in clownerna nu
ljuset från universum
lyser upp manegen

paraden kallas
domedagen

Clownerna är blåa i ansiktet
av syrebrist
dom skrattar inte
de bär sorgdräkter

det är
deras sista akt

de har
inga repliker

varje morgon
domedagen
minuter är nåt
som måste kämpas för

den sista ängeln
är död
finns ingen räddning
inga vägar
härifrån

måste vi förlora allt
innan vi förstår
att vi har nånting?

 

 

kasta maskerna

omformatera
omgruppera

släng ut clownerna
dessa gråtande as
dessa spillror av igår

somliga stjärnor
strålar starkare än andra
skapar universums ljus

 

varje dag
en ny morgon
låt inte de satans clownerna
ta det ifrån oss



P.G 20181020




Fri vers (Fri form) av Peter G VIP
Läst 374 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-10-20 11:09



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Absolut korrekt sagt! Låt inte clownerna stoppa oss! Jätte bra :)))
2019-01-14

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande med många fina strofer

ex

"måste vi förlora allt
innan vi förstår
att vi har någonting?"

Bra avslut!
2018-10-21

  Karina"Kia"
Oj! en scen spelas upp det gamla ska ut..som knappt kunde sägas eller andas och det nya ska in i ett liv..men färg och en mer formad dag som får liv av klorofyll...

Snyggt skrivet och beskrivet+ att man fick sig en scen med spel

Bra här!
2018-10-20

    ej medlem längre
Kraftfull text med många bilder och betydande 'symbolik'.

Scenen och uppspelet bär vi inom oss och karaktärerna reflekteras i våra känslor genom Livets prövningar och möjligheter.

Fastna ett tag, sen gå vidare
2018-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP