Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var natt i världen

polerade pistoler
glänser i natten
liksom desperationen
hatet
och rädslan
glänser i skyttarnas ögon
var natt

de aldrig någonsin sedda syns nu
när de skapar vålnader genom våld
när de liksom Cantervilles spöke
skriker ut sin existens
genom att spilla nya blodfläckar
var natt

de aldrig någonsin sedda sover nu
medan blodfläckar på betong
i begynnande gryning skuras bort
av tårar tillhörande de anhöriga
och ut över världen
ljuder genom tidszonerna
en multilingvistisk klagosång i kanon
komponerad av förnekande toner
en sång som kommer att komponeras om
och om igen
da capo al fine
var natt

i världen




Fri vers av Isla Estrecho
Läst 608 gånger
Publicerad 2006-06-16 07:43



Bookmark and Share


  mariann
Imorgon (tror jag) är det Guds Stad på TV.
Om du inte sett den, gör det.
Dina rader fick mig att tänka på den.
2006-06-16

  Kicki Karlén
Mycket stark dikt om tragiken i vår våldsamma verklighet. Du har förmågan att lägga ord och bygga tankegångar som imponerar mycket, denna var en riktig höjdare! Bitvis (blod som skuras bort av anhörigas tårar) mycket rörande och berörande.
2006-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Isla Estrecho
Isla Estrecho