Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hennes sorg



Hennes sorg var som floden med dess förlopp,
evig och föränderlig på samma gång.

Med svallvågor
efter häftiga regn,
spolades gammal kärlek
med tillhörande bråte,
upp på bägge sidor om fåran.

Föräldrar, syskon, släkt,
pojkvänner, äkta män, älskare,
lärare, klasskamrater...
som efter nya oväder och med månens dragningskraft
om de svarta nätterna
åter drogs med ner i sorgefloden.

Så höll det på.

Allt detta fick barnen bada i.




Fri vers (Fri form) av Gunnar Hilén VIP
Läst 262 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-10-23 13:28



Bookmark and Share


  Lazuli
Älskar också sista meningen.
2018-10-28

  Anya VIP
Sannerligen finstämt med touchen av sorg. Slutmeningen så träffande. bland det bästa jag läst på länge. Texten griper tag.
2018-10-24

  Lottie Ålhed VIP
Allt detta fick barnen bada i är en fantastisk mening som innehåller just allt Känns mycket reflekterande och sann i mitt tycke!
2018-10-24

    ej medlem längre
och så fortgår liven, tänker jag
dikten liksom fortsätter fast du slutat den
och den fortsätter inte bara med hennes barn utan allas barn, alla vi
som memer
2018-10-24

    Sefarge VIP
Psykologiskt bråte
I poetisk mästarklass!
2018-10-23

    ej medlem längre
Jag gillar den här texten för att den utan stickande pekpinnar sätter fokus på konsekvensen av tillkortakommanden och sorg.
2018-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP