Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Koral I

Jag står naken i mitt kök
omgiven av dagg i stilla bön;

genomskinlig för den sol
som aldrig lyst på mig.

Hur kom det sig att just jag föll
offer för natthimlens intrikata väv?

Oset av förmultnad råtta
immar igen mina fönster och
jag har ett ackord i min kropp

Ett medel för längtan,
min nakna kropp,
i silverfiskens råa sken

Mina tårar är Sions.
Jag är harpan i Babylonien,
den som sjunger om att minnas

Im eshkachech...
--
Timmarna viker sig själva smått
och jag fylls åter av en
död AM-frekvens monofoni




Fri vers av Philip K
Läst 780 gånger och applåderad av 16 personer
Utvald text
Publicerad 2018-10-23 21:06



Bookmark and Share


  smultronbergen VIP
Mycket mycket bra. Begåvad
2019-02-21

  Hestia VIP
Väldigt fint! Finstämt, känsligt!
2019-01-25

  Feliciaspoesi
vackert!
2019-01-19

  87383 Karlsson
vackert!
2019-01-18

  Domenico VIP
Underbar sång...i en väv av både ljust och mörkt...fult och vackert...
2019-01-16

  cilax VIP
fina stråk
2018-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Philip K