Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Voodoo

Med hjälp av språket
kan vi hata
reagera och definiera
prata runt och förtala
hålla mot och distansera

När hat möter hat
gömmer sig människan
bakom visiret och skölden
ställer sig i uniformen
och pekar med hela handen

Det behövs inga vapen
för att döda en människa
det räcker med orden bakom ryggen
blickarna och den plötsliga tystnaden

Den maktlöse vrider sig i cirklar
på natten i svettiga lakan
söker dialogen och förståelsen
förlåtelsen och den mänskliga blicken

Hittar bara paragrafer
undvikande formaliseringar
maktens språk och maktens mening
i den stora labyrinten




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-10-30 04:11



Bookmark and Share


  P-E-H
Vaket, starkt och samtidigt både vacket och inkännande.

Tycker om dessa rader som får mig att tänka på alla som faller offer för mobbning och utfrysning...samt anhöriga som blir kvar hos några av de värst drabbade.

Tack!
2018-11-02

  Anya VIP
Detta var en stark text som får mig att tänka på utfrysning och mobbing.

Jaa med ord kan vi sannerligen såra. Tänkvärda ord från din penna.
2018-11-01

  Magdalena Eriksson VIP
Bra och tydlig text. gillar ditt fokus. att du vågar borra dig eller hålla dig kvar i ditt ämne.
starkt skrivet!
citat ur text nedan :

Det behövs inga vapen
för att döda en människa
det räcker med orden bakom ryggen
blickarna och den plötsliga tystnaden
2018-10-31

  Marita Ohlquist VIP
Bra påminnelse om ordens makt!
2018-10-31

  Stefan Albrektsson
Snyggt hur du använder bilden av ett allt mer "beväpnat", "upprustat" och "dödligt" språk... och precis som i krig hjälper avstånden till för att döva empatin när det väl är dags att "trycka på avtryckaren" (eller från långt avstånd sticka nålarna i dockan).
2018-10-31

  bittemi VIP
Bra text! Och tyvärr mycket aktuell i dagens samhälle där medmänsklighet och solidaritet tycks alltmer sällsynt
2018-10-31

  Blomma-Stjärna VIP
jag kan också se texten som en politisk text - fascismens återinträde i världen (tänker just idag på Brasilien)
2018-10-30

  Blomma-Stjärna VIP
Fantastiskt bra text om vikten att tänka efter före - eller om man så vill; om språkets makt; makten att dra undan mattan från andra - en makt som vi kan vända på; med ord kan vi ge vänlighet, värme och livsmod!
2018-10-30

  M.Eta
Bra text, ord kan vara som värsta piskrapp.
2018-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP