Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Alla helgons dag

Miljoner ljus
tänds idag
i vårt land
för att hedra
och minnas
de som
saknas oss

Åker runt
till alla kyrkogårdar
där någon
som stått mig nära
lagts ner
minns människor
och djur
som jag älskat

För varje själ
som ryckts bort
har en del
av mitt hjärta
slitits loss
och begravts
med dem

Jag tänder mina ljus
och tänker
att det inte bara
är för dem
som begravts

utan även för
bitarna av
mitt hjärta
som lämnats kvar
hos var och en
av dem ...







Fri vers av Hedvig Berg
Läst 249 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-11-03 19:04



Bookmark and Share


  Palett
En fin text om en vacker sed vi har att ägna våra kära som lämnat jordelivet våra tankar denna dag.

2018-11-03

  Larz Gustafsson VIP
Hur definierar man helgon?
Bibelns definition är de som aktivt tror på Jesus och lever i gemenskap med Honom.
2018-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Hedvig Berg
Hedvig Berg