Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I skuggan av din klack

Jag lever på nåder
i skuggan av din klack
och trots att allt är stilla
och alla människor ler
så vet vi alla
vilken lek vi leker

Jag har blivit liten
och du har blivit stor
jag kan röra mig i rummet
men aldrig gå iväg
tillräckligt stor för att synas
tillräckligt liten för att krossas

På dagen i ljuset
ser allt normalt ut
människor som pratar
skrattar och skojar
På natten i mörkret
syns det som döljs
mardrömmarna och sanningen
byter plats med varandra

Det går inte att slåss
Det går inte att fly
Det går bara att vara tyst
och hålla hjärtat stumt
i en fåfäng förhoppning
att någon gång i framtiden
kan tiden skapa hopp
kan hoppet skapa frihet




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-11-08 02:02



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Lite grand som en omvänd "Under my thumb" av Stones. Det låter som en väldigt frustrerande relation. Sista strofen är tung.
2018-11-10

  Anya VIP
Ser en människa som krymper på dagarna och drömmer mardrömmar på nätterna. Ett otäckt scenario. Jaa vad ska man göra åt det? Diktarjaget är inte mer än en människa. Men hen duger...vill jag säga.
2018-11-08

  Kungskobran VIP
Hoppet är det sista vi har
låt det vara kvar
det vinner till slut
och hittar vägen ut
2018-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP