Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avlat

Om jag vore kyrkoherde i din församling

kan du inte komma till mig och avbörda dig

dina synder och få syndernas förlåtelse

Jag har då ingen sådan makt

och kan heller inte avgöra digniteten av din syndaskuld

Du kan inte få avlat bara för att du vänder dig till en präst

Så enkelt är det




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Valter Örn VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-11-11 12:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det är dags att frikänna människan. Människan är totalt skuldfri, eftersom den är helt oskyldig till sin existens. Det är inte människan som har skapat universum.
2018-11-11

    ej medlem längre
Så sant! Bara Gud kan förlåta synder! Många präster tror inte ens på det de ska predika.
2018-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP