Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kärlek har en förmåga att dra fram skiten i ljuset. Då får man storstäda.


Ja, det är läskigt!

Livrädd
Det är en relevant iakttagelse
det finns en risk att jag går,
det är vad jag alltid gjort, men
det var innan jag mötte Dig

Vågar du vara den som möter
när stormen river

Vågar du stå kvar, öppen
med mig under trädet
när åskan går

Vågar du knacka på mitt skal
Kanske banka när jag blir rädd

Vågar du se när jag låtsas tro
att jag är blind

Vågar du möta mig
naken och oförställd
i mikroskopisk sanning

Kan du tala mig tillrätta, övertyga mig
när jag går fel

Kan du skaka om och överraska
för det kan behövas, även om
jag inte längre så ofta fastnar
i min skam

Kan du be mig om hjälp

Kan du låta mig få riva dina murar
och låta mig se
allt som är Du

Skulle vi våga vara lyckliga

Ja, det är läskigt!

Men vad vore livet utan oss
som ser bakom och innanför
rakt in i varandras Universum

som vänder och vrider på
stenar och barkbitar
för att förstå

Vad vore livet ifall vi inte vågade surfa

Jo, vi kan dö, kommer att dö
Så låt oss leva när vi kan
Låt oss våga vara behövda av varann

Har nämligen aldrig hört om
någon som vann
utan att vara sann.






Fri vers (Prosapoesi) av Livet1
Läst 454 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-11-18 23:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert
2018-11-30

    Taggtroll
Denna är verkligen otroligt fin
2018-11-21

  Lars Hedlin
Starkt och i beröring! Mycket bra!
2018-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Livet1
Livet1