Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Poetens höstdepression

nu är det torka
hur ska jag orka?
torka i mitt skrivande
det är inte det minsta givande

det är öken
jag ser inte röken
av en endaste dikt
inte minsta utsikt

till nån inspiration
ingen som helst passion
vad ska jag göra?
håller min bana som poet på att upphöra?

jag blir ju rädd
för jag är inte beredd
att sluta skriva
men nu tar depressiva

tankar över mitt liv
jag har helt tappat mitt driv
jag har inga som helst idéer
det känns som om arméer

av slemmiga monster tar över
och det är precis vad jag inte behöver
monster som drar in mig i mörkret
det känns som om det går käpprätt

åt helvete med mitt skrivande
hur ska jag hitta nåt hoppingivande?
jag tänker dystert i min utbrändhet –
är jag nu slut som poet?




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 431 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2018-11-20 12:50



Bookmark and Share


  stormengudrun VIP
Haha så bra! :-)
2018-11-20

  Ida-Marianne
Att orka rimma om så dystra tankar är en styrka!
2018-11-20

  megalomys
Att skriva om att skriva, så som du gör, är ofta ett bra knep :)
2018-11-20

  annapoem
Skriv om tindertrassel! Älskar dina dikter om det. Eller anmäl dig till First date på SVT :D
2018-11-20

  Kungskobran VIP
bäst att börja om på nytt igen
Påvel Ramel
2018-11-20

  Kungskobran VIP
Jag måste sluta jag måste sluta , det är bst
2018-11-20

  Bodingen VIP
Ta dig till ett gammalt slott eller museum, skogen går också bra, insup atmosfären och vips så finns det nog uppslag
2018-11-20

    Alice.skriver
Din tid kommer. Dessutom har du ju i alla fall lyckats med den här texten.
2018-11-20

  M.Eta
Håller med föregående skrivare, med en sådan text med sådana rim är du en poet.Fortsätt!
2018-11-20

  Språk, hjärna!
Du kan inte vara slut med en sån fin dikt :D!
2018-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP