Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Det röda regnet

 

Det är inget
skyfall av
bibliska
dimensioner

Det är inget
piskande
hårt regn

Dropparna
faller stilla
och hundens
päls blir röd

Husen har
fläckats av
blodröda
fläckar

Ett rött moln
ruvar ovanför
mig

Ägarna av
stadsjeeparna
försöker förgäves
tvätta sina bilar

Deras skjortor
blir långsamt
röda

Jag går in och
gråter över
människans
högmod




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 453 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2018-11-21 16:32

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Sturesdotter
Ack så talande text!
2019-04-16

  Respons VIP
Bra gestaltat och beskrivet!
2018-11-24

  Respons VIP
Bra gestaltat och beskrivet!
2018-11-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Superbra!
2018-11-22

    Mim
Så oerhört bra!
2018-11-22

  Kungskobran VIP
Långsamt förgiftas vi
rädda sig den som kan
2018-11-21

  Bodingen VIP
Ur led är numera tiden
nu är det slut på friden
regnet brukar vara blött
nu det istället blir rött

5:a
2018-11-21

  Goraxy 89 Orion VIP
Himlar blöder och Havet blir till blod !!!
2018-11-21

  Fulbergarn
Änglarna gråter
ihop med dig
2018-11-21

  Boneyfrank VIP
Fin dikt
2018-11-21

  ULJO
Hard rain are gonna fall. Har gjort länge
2018-11-21

  ULJO
Hard rain are gonna fall. Har gjort länge
2018-11-21

  Öknens Ros VIP
Märkligt naturfenomen.
2018-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten