Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En slags jul.

 

 

snart är det jul igen

och då samlas familjen

stor som liten

hela eliten

 

det blir stim och stoj

och alla har skoj

när alla ätit har

är julklapparna kvar

 

hoppas alla nöjda blir

granens glitter så skir

snön ligger vit på taken

tomten är ännu vaken

 

tanken går till alla dom

som lever i fattigdom

lite vi hjälpa kan de

varje månad penning ge

 

miljoner barn där finns

kanske några själar vinns

många penningar små

några av dem kan få

 

mat och dryck för dagen

så det mättar magen

glada barn är lyckliga barn

så också barnbarnen

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-11-23 12:20



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Julen manar alltid till eftertanke.
Men den är ju traditionen då man
får tillfälle att glömma sig själv.
2018-11-24

  Bodingen VIP
Fina rim med fint innehåll, ursprungstanken med Julen har vi nog i denna text.
2018-11-24

  Fulbergarn
Fina tankar i bra rimmad text må jag säga
2018-11-23

  Fulbergarn
Fina taxar i bra rimmad text må jag säga
2018-11-23

  Kungskobran VIP
Hjälper i flera projekt, det känns bra
2018-11-23

  vargtass
Fin och berörande text
2018-11-23

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet, vi som har i överflöd bör hjälpa andra som lider nöd!
2018-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP