Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Såhär innan jul och nyår handlar om mina egna tankar om sommaren och hösten 2018.


Såhär innan jul och nyår

Det är snart första advent.
Året har bara flugit iväg.
Det känns inte som om det var särskilt länge sedan sommarvärmen var här.
Människor låg på stranden och verkligen njöt av livet.
Barnen lekte hej vilt med sina spadar och spänner.
Sommaren var verkligen fin.

Sedan kom hösten.
Visserligen var den inte helt dum den heller.
Vi hade några dagar till och med veckor då det var mycket fint väder.
Men då hade ju alla börjat jobba igen och barnen börjat på dagis och skola igen.
Allting var tillbaka i vanlig ordning igen helt enkelt.
Vilket också kan vara rätt skönt.
Jag älskar verkligen att höra på alla semesterberättelser och hur bra mina medmänniskor haft det på sina semestrar.
Alla dessa härligt, spännande, störda och roliga berättelser.
Det känns liksom som om de allra flesta återföds och tänder livets låga på nytt.

Sedan kom vintern.
Den kom liksom över en helg, i alla fall där jag bor.
Alla träden tappade sina höstlöv samtidigt och värmen bara försvann.
Det dröjde inte länge förens arbetskamraterna började komma in en efter en med lite deppigare miner.
Men jag tycker faktiskt att vintern är en rätt mysig årstid.
Antagligen för att alla är lite små trötta och klär sig så varma mysiga kläder.
Men framför allt julen.
För julen handlar ju framför allt om att ge och inte om att få.
Jag har själv inga barn, för jag är fortfarande väldigt ung.
Men jag kan tänka mig att det är en mycket glädjande syn att få se sina barn öppna sina julklappar och glädjas över innehållet.

Med det sagt önskar jag er ett fortsatt trevligt 2018 och tänk på att ta hand om varandra lite extra nu innan jul och nyår!




Prosa av elkaxibro
Läst 290 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-11-26 21:31



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Julen är hednisk och har ingenting med kristen tro att göra.
Jag tar totalt avstånd från den och har vägrat att fira den sedan nittiotalet. Det kommer jag att fortsätta med.
Vintern är av ondo. Den ställer bara till problem.
2018-11-26
  > Nästa text
< Föregående

elkaxibro
elkaxibro