Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En slirig kväll

på väg hem med bil från jobbet
intet ont anande åkte jag in i en S-kurva

glashalt, noll grader, varken salt eller sand,
snöfall, lite väl generöst tilltagen dosering

ja, ni kan säkert räkna ut resten –
detta kan bara sluta på ett sätt

än slank jag hit, och än slank jag dit,
och sen slank jag ner i diket


och det var inte vilket dike som helst –
botten ligger säkert fem meter under vägens nivå

jag sladdade först lite fram och tillbaka
och sen vände sig bilen med aktern före

och så åkte vi ner i diket
och med en lätt duns satte bilen sig tillrätta där

där satt jag sen med motorn fortfarande igång
och lyktorna på och funderade

”Vad ska jag göra nu då?” tänkte jag
jag fattade ju att det inte var en traktor-situation

här skulle det till grövre grejer
jag steg ur bilen och blev våt om fötterna

nåja – det kunde ha varit två meter vatten i diket
och det kunde ha blivit fler bilar inblandade

jag fick snabbt tag på en bärgningsbil
och nu, en timme senare, är jag hemma

jag skadade mig inte det allra minsta
och det verkar som om bilen också klarade sig




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-12-03 21:52



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Slirade en gång för mycket länge sedan i en kurva där en sandbil hade tappat sand på asfalten.
Bilen slog runt men hamnade på rätt köl i en villahäck, jag klev ur bilen oskadd och frågade familjen i huset som satt och drack kaffe i en berså och inte hade märkt något , om jag kunde få låna telefonen, min far kom och vi drog bilen ur häcken och jag körde hem
2018-12-04

  Bodingen VIP
Nu blev ej din Jetta
skrotad bil föredetta
om du istället för VW
körde en gammal PV
bärgare då behövs ej
ty Volvo är traktor i sig





2018-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP