Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Helveteshundarna

 

 

Jagar mig genom träsken

Den evigt flyende 
som aldrig får 
vila och ro

Åren, seklen,
århundraden 
går förbi

Hundarna nosar 
efter mina spår

Facklor tänds 
i natten av 
sheriffens män

Jag är den evigt 
jagade

Så kommer 
det att 
förbli

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 344 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2018-12-07 23:38

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
VI VET hur det är att vara jagad av hundarna och sherifferna - Polisen kommer med tjutande sirener och bilarna stannar framför ingången till mitt hus. Sheriffen greppar en knastrande megafon och ryter "GÖRAN KOM UT ENSAM OCH OBEVÄPNAD" :)
2018-12-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Håller med KattenKin! Strålande poesi och poet!
2018-12-08

  Bodingen VIP
Ja men dom vill ju bara hälsa he
2018-12-08

  Kungskobran VIP
Hundarnas skäll mig når
dom närmar sig mina spår
jag springer så fort jag förmår
dom nafsar i mina ben
Då plötsligt hörs ett ljud
ylande tjut från vargens flock
hundarna får en chock
vänder om och flyr
jag släpar mig hem trasig och yr



2018-12-08

  KattenKin VIP
Bra tempo, passar scenariot som är hur annorlunda och bra som helst! Arne rules. ;)
2018-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten