Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Systemkollaps


Hotet

Ingen förstod eller såg men inom några månader
fördes Europa bakom ljuset. Känslomanipulation
Psykisk nedbrytning genom etern! Bilder, ord där
alla
såg dessa stackars människor utan land och hem.
Öppna edra hjärtana.

Maktspel på hög nivå/låg nivå! Det var inte med vapen
man skulle invadera Europa utan med ovetande människor
som förtryckts och fullständigt hjärntvättade fördrevs de
från sitt rotfäste. Krig, hungersnöd och vattenbrist stora
vårdbehov efter lång tids nedbrytning.

Historiskt: Vad får samhällen, länder, kulturer att gå under?
Det är obalans i systemen. Utgifterna accelererar och inflödet
minskar drastiskt. Ju fler som belastar systemen desto fortare
ökar behoven av mer energi.
När belastningen blir tillräckligt stor slutar de att
fungera.
Varför?
Är det okunskap om underhållet eller fungerar allt som en naturlig
process? När man tar mer än man ger tillbaka sker utarmning.....och till slut kollaps.

En invasion skulle kunna ske genom att människor används som
vapen. Infiltrationen i alla system sätts igång och snart så börjar
en smygförvandling. När man slutar tänka och reflektera blir
man lättmanipulerad och hamnar i offerroll. Vi ska vara humanister
och hjälpsamma men var går gränsen för hjälpsamhet som skapar
passivitet och beroende! Gränser och regler behövs för att skapa
trygghet och balans!

Man kan aldrig ta emot fler än man kan ta hand om. Utanförskap
skapar konflikter och kampen om att få bekräftelse sker till slut till
vilket pris som helst! Vem ska vara ett föredöme och visa vägen när
det inte finns någon/några vägvisare! Parallellsamhällen växer upp
där man lever efter sina egna regler och tar lagen i egna händer.
Historien upprepar sig! Den förtryckte blir förtryckare!

Våra politiker börjar vilja synas och höras utanför sitt eget land och
glömmer sina egna problem. De har tappat markkontakt!
Ansvaret läggs på någon annan som får skulden när det krisar!
Detta sker redan i alla samhällssystem
idag, både i kommun och landsting. Kvantitet och billig upphandling
går före garantier och ansvar!










Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av WyS VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-08 10:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP