Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trieste är en batyskaf, en ubåt. Den blev 1960 den första bemannade farkosten att nå världens största havsdjup, Challengerdjupet i Marianergraven i Stilla havet


Högt och lågt

de byggde sig ett örnnäste
på översta våningen
den ultimata festvåningen

detta blev som en Trieste
de kunde inte själva se detta stup
och det de hamnade i var de djupaste djup

de ville ha ett monument
över sin egen storhet
som så ofta ledde makten till blindhet

ledningen blev allt mera dekadent
man tror att man flyger högt,
men man flyger lågt och så dyker man djupt –
det man uppnår är det djupaste av djup




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 331 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-12-10 19:05



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Mänskligheten söker Ikaros
för oss längre och längre bort
till de djupaste djupen
till högsta höjderna
till jordens mitt
till de yttersta planeterna
ändå är vi så små så små


2018-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP