Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grendels gränslandsvandring



Uppå ett fält av blålavendel
emellan sky och snövitt berg
i midnattsvaggans grå går Grendel
att så allt strå i rödnödd färg,
bland blomsterblod av avgrundssjuka
förtrollade artärer träds,
avskavda ur det avundsmjuka
där blålavendel Grendel räds.

För varje skör skall fötter fälla
inunder döda grödors grund,
pistillpastell gör Grendel grälla
blott för sin egen skottavund,
för han har inget eget frö
och hos hans fot skall skammen dö
om endast den har levat
förtrollat där han trevat.

Och skammens skott bortskiner skarpa
i blodättsslätten stensteril,
där ekar hennes himlaharpa
mot bergets snömejslade kil,
var Grendel går, det vet väl ingen,
dit ingen vet och inget vill,
men i den röda rosenringen
nedtrampas varje kamppistill.


















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-12-11 00:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kreativt språk och kreativa rim och med allmänmänskligt tema som gör att den står på egna ben och blir läsvärd även om man inte är bekant med Beowulf.
2018-12-11
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP