Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Cirkelgång

 

 

Jag stämplar ut idag 
och går varv efter varv 
i cirkeln,
i konen

Vet inte var jag börjar
eller när jag slutar 
Spelar ingen roll 
när luften börjar 
ta slut

Går långsamt runt
för att spara 
det som krävs

Trycks ihop 
av krafter utom 
min kontroll

Börjar räkna mina steg 
och hör det väsande 
ljudet från sulor som
släpper från skorna

Att skrumpna är 
en plågsam process
Hud som sugs inåt 
Tårar som inte når ut

Din cirkelgång fortsätter
tills du blir en punkt 
i den geometriska
figuren

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 363 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-12-12 06:29

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
"Att skrumpna är
en plågsam process", ja det är tur att man lever och tur man inte lever som en skrumplever
2018-12-12

  Öknens Ros VIP
Plågsamt och livsberövande.
2018-12-12

  LenaJohansson VIP
Bra diktat
2018-12-12

  Kungskobran VIP
Fansastisk skildring av åldrandet om man inte fryser ihjäl i en grotta vid norra ishavet förståss
2018-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten