Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har sett stjärnor dö ( version 2)

har du sett en stjärna falla?
vet du att du får önska dig nånting då?
brukar du göra det
eller tycker du att det bara känns dumt?

har du sett en stjärna slockna?
har du sett en stjärna dö?
har du känt när vatten blir till blod
och sett blod bilda röda fläckar i nyfallen snö?

har du känt livet fly,
hur mörkret väller in från alla håll?
har du slutat orka bry dig
när det känns som om allt bara är grått?

vi är ju så rädda för att dö
men en del av oss vill helst bara bort
bort till nånting som inte gör så jävla ont
till nåt ställe där himlen är blå ens en enda dag

jag har sett stjärnor slockna
jag har sett stjärnor dö
jag har sett de sorgsnaste själar
hänga hålögda längs väggarna i dödens väntrum

ska nu denna dikt trots allt få ett lyckligt slut?
får allas liv ett lyckligt slut?
alla sagor har inte ett lyckligt slut
alla filmer kan inte, behöver inte sluta lyckligt
ibland går filmen av mitt i ...




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 677 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-12-21 17:45



Bookmark and Share


  Språk, hjärna!
<3
2018-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP