Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

From Genesis to Armageddon

alltsedan Första Mosebok
– när världen blev till –
har skäggiga gubbar skapat
mångt och mycket av vikt
( inga jämförelser i övrigt)

nu sitter här en skäggig gammal tok
och skaldar som han vill
om hur giriga allt mera åt sig kapat
hur samhället blir allt mera ojämlikt
och för många av oss mera otryggt

man behöver inte vara speciellt klok
för att inse att jordens resurser inte räcker till
när de som ständigt efter mera och mera gapat
de vars främsta intresse är att leva ”framgångsrikt”
gör detta scenario rent mardrömslikt

och intill den yttersta tiden
när vid Harmagedon står den sista striden
är det och lär förbli så som det står skrivet –
”åt den som har, skall varda givet”
och den gamle skäggige Skaparen sitter väl där,
uppe i sin himmel, ler, och tittar ner på oss i vår misär?




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 309 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-12-13 12:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP