Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den fattige poetens release- fest

snart kommer min diktsamling ut
21,60 euro av mitt stipendium har jag kvar
mina pengar är så gott som slut
och jag får nästan gå med rumpan bar

vad ska jag nu bjuda på på release- festen?
blotta tanken ger ju mig panik
från listan får strykas den ena och den andra gästen
ändå är jag rädd att vad jag har råd med är soppa på en spik

men om spiken är rostig får soppan mera smak
så nu ska vi inte kasta yxan i sjön –
men köper nån diktsamlingen då,
eller kommer de bara och äter – en hop matvrak?
och det blir, som det heter, ”otack är världens lön”

och när alla har gått sitter jag där
med mina böcker och min rostbruna buljong
och jag tänker att ännu en gång blev det såhär
det är inte lätt att vara konstnär
och i min ensamhet sjunger jag denna sorgliga sång




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-12-13 17:41



Bookmark and Share


    Lars J
För oss poeter är ofta den senaste dikten vi skrivit som vi anser vara den bästa eftersom den ligger oss närmast hjärtat, tyvärr tänker inte läsarna så därför är det så svårt att bli erkänd som poet.
2018-12-14

  Kungskobran VIP
Poetens lott är svår
inte blir det bättre nästa år
vägen den är smal
inkomsten den är skral.
Mitt skrivarliv var allt
även när jag svalt
Min resa den är kort
anden min far bort
men mina dikter dom finns kvar
att läsa för alla och envar




2018-12-14

  Språk, hjärna!
Snabblån :D?
2018-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP