Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Spretiga tankar om skrivandet


Är du en tanig poet?

Är du en tanig poet eller en korpulent författare till tegelstensromaner?
Ja det är frågan kanske inte helt i klass med den berömda to be or not to be men ändå väl värd att fundera lite kring. Först mitt intresse för poesi låg länge i en djup dvala. Det inskränkte sig till några barnsliga ordförvrängningar av vilka jag bara kommer håg en... Kung Fjalar blev till Kung Fjölar. Var det Tegner som skrev den kommer skam till sägandes inte riktigt ihåg. Den poesi som vi fick ta del av under min skoltid var strängt formbunden och med hjälp av läraren kunde vi bibringas kunskap om verket var skrivet på hexameter eller ett annat versmått varav jag har glömt alla. Anapester och att skilja mellan betonade och obetonade stavelser fick klassen öva på genom högläsning i grupp. Sedan finns det en speciell term för satser som börjar ..bättre börda bär ingen än mycken mannavett. Obs att denna mening skrevs för ganska länge sedan i alla fall före #me too, och jag hoppas innerligt att diverse världsförbättrare inte får upp ögonen för diktverket i fråga. Då kan det sluta ännu värre än det har gjort.

Det fanns ett skimmer av ouppnåelighet så att själva tanken på att försöka sig på att bli poet kändes helt utanför det som kunde låta sig genomföras. Dessutom hade jag inte den uppfattningen att sysselsättningen direkt luktade pengar. Något lättare och lite mer profitabelt stod högre upp på min lista




Prosa av Sören Turesson VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-12-13 20:30



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Tanig?
I wish!
2018-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP