Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vet du var du har ”nöulon”?

ett stort problem
för en småbåtsägare på våra breddgrader,
eftersom båten ska tas upp till vintern,
är att hålla reda på var man har ”nöulon”

”nöulon” heter på riktig svenska dyvika
( har jag kollat upp på nätet)
och är den propp eller tapp
som tillsluter avtappningshålet i båtens botten

problemet med ”nöulon” är att på våren
när man ska sjösätta båten
så brukar man vanligtvis ha glömt var man har den
man brukar ju placera den på ett bra ställe
men över ett halvt år senare så har man oftast glömt var detta ställe är

i Douglas Adams’ ”The Hitch-Hiker’s Guide to the Galaxy”
finns uttrycket “att veta var man har sin handduk”
som jag vill dra en parallell till –
om man vet var man har sin handduk,
då har man koll på saker och är nånting att räkna med

på samma sätt tycker jag
att man kunde säga att
om man vet var man har ”nöulon” när båten ska sjösättas,
då har man koll på saker och är nånting att räkna med




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 327 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-12-14 17:36



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Glömde dyvikan en gång, upptäckte det när jag blev blöt om fötterna men kom i håg var jag lagt den.
Har inte gjort om misstaget sedan dess.

2018-12-15

  Bodingen VIP
Borträknad direkt, vet inte ens vart jag ställde båten he
2018-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP