Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt det


Minnesåtkomst

 

 

 

Jag spänner upp ett nät för 
att fånga mina infall 
 
De som plötsligt blänker till 
och kan användas 
för att beskriva en process 
som ständigt pågår 

 

Kanske kan jag väva en 
vacker matta av ord 
som tål att trampas på 
 
Mina minnen hänger 
på galgar, svåra att nå
 
Jag behöver dem för 
att kunna väva 
mattan

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 399 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2018-12-14 17:39

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Mim
Poesi månde?
2018-12-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra metaforer i fantasifull dikt.
2018-12-16

  DavidM VIP
Fint formulerade strofer.
2018-12-16

  Blomma-Stjärna VIP
fantasifullt och fint - om att "väva matta" av minnen och få en ny grund att stå på!
2018-12-15

  majola VIP
Fin och tänkvärd dikt om minnessök, tycker jag
2018-12-15

  BenGust VIP
Infallsrik väv.
2018-12-15

  Kungskobran VIP
Schak matt för denna dikt
2018-12-15

    Mim
Beundrar alla med minnen, för den som inga minnen har...
2018-12-15

  Öknens Ros VIP
Av ord kan man göra vad som helst!
2018-12-15

  Feliaxel VIP
Hoppas du hittar tillräckligt till din matta
2018-12-15

  Bodingen VIP
Mina minnen hänger också på galgar, på galgbacken närmare bestämt he
5
2018-12-14

  Cikoria Blå VIP
Ibland är de där geniala infallen svåra att fånga, men du har ju lyckats bra.
2018-12-14

  Poeten Salvador VIP
Det kan nog vara så att minnena gömmer sig i garderoben. Och utan att man vet vilken garderob det är
2018-12-14

  Fulbergarn
Precis, jag har hittat så många minnen, de senaste två åren så att jag har fullt upp att skriva om!
2018-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten