Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OM SHANTI*

Om jag hade chansen att ge igen
så du finge känna min smärta

Om jag finge chansen att göra det mot dig
som du gjort mig


skulle jag inte ta den.




©Anders Frankenberg Wester - 2019

----------------------------------------------------------------------
* "Om shanti" är sanskrit, och enligt språkkunniga personer svåröversättligt, eller rent av omöjligt att översätta. Uttrycket har en rad olika betydelser.

Det används som mantra och hälsningsfras i hinduistiska och därmed besläktade grupper. Mantrat skall påminna oss om vårt innersta jag - en fredfull själ.
Jag har fått det översatt till "Jag är en fredfull själ" en gång i tiden.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Anders Frankenberg Waster
Läst 309 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-02-10 14:12



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Ett litet ord med stor betydelse,
förmedlar fred och frid och ett inre lugn.

2019-02-10

  Kungskobran VIP
Vänd andra kinden till...
Hämden är ljuv.....


2019-02-10

  Chawa VIP
Fredsbevarande mycket fin vädjan i ord! Om shanti shanti shanti…
2019-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Anders Frankenberg Waster
Anders Frankenberg Waster