Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


En skakig man

 

 
Kroppen, en
dallrande massa 
 
Händerna vitnade, käkar som 
hugger tag i varandra

 

Hissen för mig upp till våning 
nio där inga sånger spelas 

 

Rosslingar, pumpar som går
 
En vitklädd kvinna för mig varsamt 
till min sal, smyckad med 
torkade tårar,uppstoppade
jämmerskrik
 
En svart fågel vid min bädd
tittar sorgset på mig
 
Altartjänarna tänder ljuset 
 
En sköterska ger mig en 
snabbverkande spruta,
tvagar mig rituellt 
inför ingreppet 
 
Finns jag  i de döendes
sal 

 

Är hymnerna som spelas 
ett gott tecken...

 

På att ljuset ska segra,
på att kärleken till livet 
ska hålla mig kvar

 

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 447 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2018-12-16 09:40

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Valter Örn VIP
Mycket igenkännande för mig, efter en uppskjuten operation men nu med ny tid och ny oro i väntan. Jag tar till mig de avslutande versraderna.
2018-12-23

  Petter Wingren
Drömskt trombonsolo med många glissando i en bluesmättad vit mellanexistens.
2018-12-17

    ej medlem längre
Stark och finstämd beskrivning av att förhålla sig till prövningar utöver det vanliga.
2018-12-16

  Poeten Salvador VIP
Kamp
2018-12-16

  Annika Persson
På våning nio hörs andra sånger kanske,
eller är det enbart ord?

Skriv texten flera gånger. Det bör jag själv också göra för att skapa någonting mer.
2018-12-16

  Annika Persson
Sorgligt och dramatiskt. Testa att skriva ännu lite mer personligt och allmängiltigt. Svårt, säkert.

ett gott omen det här med ljusets seger
och med en hymn till livet som spelas:
att jag ska få lämna en dödsdömd
salen, men inte mig.

2018-12-16

  KattenKin VIP
Starkt och målande om fruktan inför operation, och snyggt beskriven omgivning. Den svarta fågeln och allt annat, jättebra skrivet.
2018-12-16

  ULJO
Musik till den..............
2018-12-16

    ej medlem längre
Hymnerna som spelas, gillar det..
Stark text!
2018-12-16

  Öknens Ros VIP
Stark text!
2018-12-16

  Kungskobran VIP
Starkt.

2018-12-16

  Bodingen VIP
5
2018-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten