Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

verklighetsgeometrin





Nu tränger tankarna i sömnlös natt.
Nu värker viljorna i tröstlösheten.

Banaliteten i identiteten att vara slut
efter ha föresatt att ärligheten är, om än tafatt, den enda vägen till rättfärdigheten.

För tydligen så ligger värdigheten i tystnad om de drömmar jag försatt och längtans stilla upplösning i plikt.

Nu vittrar viljan ner till bortglömd dikt och tanken tynar till en falnad glöd, som trots sin sömn förbrukar energin som avsågs verklighetsgeometrin.

Min tro tog slut.


Jag väntar på min död.




<<<>>>




Nu tränger tankarna i sömnlös natt.
Nu värker viljorna i tröstlösheten.
Banaliteten i identiteten
att vara slut efter ha föresatt

att ärligheten är, om än tafatt,
den enda vägen till rättfärdigheten.
För tydligen så ligger värdigheten
i tystnad om de drömmar jag försatt

och längtans stilla upplösning i plikt.
Nu vittrar viljan ner till bortglömd dikt
och tanken tynar till en falnad glöd,

som trots sin sömn förbrukar energin
som avsågs verklighetsgeometrin.
Min tro tog slut. Jag väntar på min död.











Bunden vers (Sonett) av OmE
Läst 315 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-12-17 03:35



Bookmark and Share


  Nanna X
Du är en skicklig rimmare. Intressant att jämföra prosapoesin med sonetten.
2018-12-17
  > Nästa text
< Föregående

OmE
OmE