Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tuppen råkade fastna med näbben i en ölburk..


Den berusade tuppen

En höna gick på gården fram
den gick på gräset och pickade
efter varje frö det blev nåt gram
Plötsligt kommer tuppen högljutt hickande
hönan sträckte på sin hals och undrade:
- Vad är det med dig Elmer mår du inte bra?
- Näbben fastnade i en burk, Elmer dundrade
- Och nu känner jag mig så jävla gla
- Höj burken Elmer och skaka på kammen
och Elmer han skakade fram och tillbaka
han ville inte stå inför henne med skammen
hans önskan var att hon skulle bli hans maka
han slängde med kammen så burken flög av
tittade på hönan och tog sats med ett språng
men hönan hon satte iväg som i trav
- Att hon alltid skall va så jävla vrång
Elmer hade fastnat med näbben i en burk med öl
och råkat bli berusad och kär i en höna
nu rusade han fram över gården med ett bröl
Jag skall allt ta henne, hon som pickade fröna
men efter han sprungit en bit blev han trött
och hamnade i diket med hängande kam
och nu ligger han där och sover så sött
och hönan blev glad att han ej hann fram




Bunden vers (Rim) av Leif U Hagström
Läst 196 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-12-17 11:49



Bookmark and Share


  Fulbergarn
Det kunde lika gärna varit jag :)
2018-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Leif U Hagström
Leif U Hagström