Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Tomtarna vaknar

Till uthuset jag gick för att hämta
en gran utav plast
Då hörde jag någon flämta
- Släpp ut oss nu i en hast!
Då mindes jag våra tomtegubbar
som i sopsäcken stått i ett år
de vill vandra bland skogens stubbar
och jag undrade genast hur de mår
Ett år i mörker är inte kul
jag öppnade säcken så ljuset kom in
- Kom ut mina gubbar för nu är det jul!
De tittade yrvaket och log med ett flin
Hela säcken började prassla
när de rörde på sin stela kropp
jag hörde hur de tissla och tassla
så tog de sats och gjorde ett hopp
Nu stod de bedjande på golvet och sa:
- Bär in oss till granen husbonn vår
där vill vi vara för då mår vi så bra
När jag bar dem till huset så rann det en tår.




Bunden vers (Rim) av Leif U Hagström
Läst 210 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-12-17 13:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leif U Hagström
Leif U Hagström