Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Åttataktig trokeisk vers


BUNDEN VERS

Man skall inte skriva bunden vers om födsel och förgängelse,
för man framstår lätt i löjets skimmer uti rimmens fängelse.
Man skall undvika att bindas av en bunden rytm och meter,
om man önskar dikta något om vårt livs väsentligheter.
Denna strof är ett exempel, den gör mänskan less och trötter
av att läsa dessa rader och att räkna versens fötter!




Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-12-17 17:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Snarare än att överväldiga med sin kraft bevisar den rimmade metern sin impotens genom dylika metapoetiskt nostalgiska utfall.
2018-12-20

  majola VIP
Blev fel, ska förstås stå varken eller
2018-12-20

  majola VIP
Blev fel, ska förstås stå varken eller
2018-12-20

  majola VIP
Av denna blir jag varken "less och trötter", riktigt bra, tycker jag.
2018-12-20

    ej medlem längre
Så sant, det är inte allt som passar ihop! Tycker nog att texten(innehållet) brukar bestämma rytmen, eller versmåttet.
2018-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP