Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Utsikt från en parkbänk

 

 

 
Jag dricker mitt medhavda 
ur en brun papperspåse 
 
Du vandrar ibland förbi mig 
med din nya kärlek 
 
Ditt eleganta och eggande sätt 
att röra på dig 
kastar mig tillbaka i tiden 
 
Jag minns vår brölloppsvals
"Don't forget to dance" med The
Kinks och sjunger tyst några rader.    
 
Nu bor jag på ett härbärge och 
mitt liv är begränsat 
 
Varje dag går jag till min parkbänk 
och dricker ur den bruna påsen 
 
Du ser knappt mig men jag följer
dig och undrar vad som gick 
snett 
 
Det enda som finns kvar nu
är minnet av Kinks brölloppsmusik. 
 
'Don't forget to dance " sjunger
jag oupphörligen och styrker mig med
den diskreta vätskan från den 
bruna påsen 
 
"Don't forget to dance"

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 372 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2018-12-17 18:33

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Lars Gullberg
Det finns där en värdighet
Den måste finnas där
annars är allt förgäves.

Den vill säga något
något mycket viktigt
om oss alla.




2018-12-19

  Eva Langrath VIP
Fint formulerat om liv som tog en väg man inte planerat.
2018-12-18

  Kungskobran VIP
Träffsäkert!
2018-12-18

  Mats Kitok-Lundmark VIP
En titt på livets baksida.
2018-12-18

  Margit Grell
Lugn betraktelse över livet trots allt.
Musiken blir minnet, bakgrunden och
närvaron.
2018-12-18

  Poeten Salvador VIP
Kontraster
2018-12-17

  Bodingen VIP
Då blir det "Dancin' with myself" med Billy Idol hädanefter he
2018-12-17

  Öknens Ros VIP
Man blir lätt sentimental av din dikt.
2018-12-17

  Fulbergarn
Riktigt fin låt också!
2018-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten