Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


De andra

 

 

Vi som stumnat av sorg 
behöver värmande,
masserande ord

Vi som försummats 
behöver en egen scen

Vi som förslummats 
behöver slussas till 
värme igen

Vi som föraktats 
behöver värn mot 
hån och spottloskar

Vi som nästan gett upp
behöver näras med hopp

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 483 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2018-12-18 09:29

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Mim
Så sant!
2018-12-22

  Åse Tropp VIP
Sant h väl skrivet!
2018-12-21

  Petter Wingren
Så ge masserande ord
en egen scen
värme
värn
och hopp
2018-12-20

  AiA Maria den fria
Tack för delade ord som väger tungt!
”Vi är dom”...
Vi är alla ett- fritt att dela ljus !
2018-12-19

  Cikoria Blå VIP
Egentligen borde vi alla vara ett enda stort VI.
2018-12-19

  Cikoria Blå VIP
Egentligen är vi alla enda VI
2018-12-19

    Elisabeth Nilsson VIP
Ett bra upprop, att se utsatta människors behov av medmänsklighet och värme.
2018-12-18

  KattenKin VIP
Kloka ord i fina verser!
2018-12-18

  Fulbergarn
Vad ska vi med en stark stat till om inte för de allra svagastes skull, själv har jag klarat mig själv, men inte alltid!
2018-12-18

  Poeten Salvador VIP
Vi och dom
2018-12-18

  ULJO
Fram för mer medmänsklighet. Det här vi råd med.
2018-12-18

  Valter Örn VIP
Jag har bokmärkt texten och tar till mig vartenda ord. Jag har haft lite problem i snömodden med min höga rollator oh problem med att komma ut och in i portar, men genast har någon vänlig person kommit och ville hjälpa till. Så det finns hopp om mänskligheten trots all oenighet politiskt.
2018-12-18

  Öknens Ros VIP
ord som manar till medmänsklighet till de utanför gemenskapen.
2018-12-18

  Bodingen VIP
Tror även man kan näras med tanke att karma finns tillika ruva på hämnd
2018-12-18

    Lars Gullberg
Ett brandtal. Du är en ambassadör för utanförskapet
2018-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten