Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: © ULJO


Städernas stad

Det brinner ett ljus
i själarnas stad
en hälsning så blid
som rosens blad
släckta minnen
så skimrande sköra
talar ur natten
och vill oss beröra

I själarnas stad
där råder det frid
stressen är borta
det är gott om tid
sinnet får läkning
från rispor och sår
terapin regerar
en behaglig dekor

Det brinner en låga
där som själen bor
djupt i vårt innersta
är ödmjukheten stor
problemen får lösning
hjälpen finns där
ifrågasättandet saknas
som sinnet klär
ingen dialekt som svär

Mot städernas stad
dit vi alla oss beger
när orken sviktar
till kärlekens kvarter
en resa genom livet
vi människor oss tar
att möta det eviga
en tillvaro underbar

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 506 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-03-02 06:34



Bookmark and Share


  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Vackert och sensibelt skaldat! Landar mjuk i min själ " själarnas stad"
2019-03-05

  Stanley Rydell
Vackert flätat!
2019-03-04

  Marita Ohlquist VIP
En underbar text som landar mjukt i mitt inre!
2019-03-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Hopp och tröst i fantastisk dikt, som talar till själ och hjärta.
2019-03-02

  M.Eta
Fint om själens egen stad!
2019-03-02

  Eva Langrath VIP
Hoppfullt text
2019-03-02

  Feliaxel VIP
Vi får se om vi kommer dit till städernas stad
2019-03-02

  Maria Sundelin VIP
Hoppfull och trösterik
2019-03-02

  Ewa-Britt Nilson VIP
Vilken källa att
att fälla sig till
dricka sig nöjd
väl förtöjd och'
se ännu finns
det ju tillgång
till fröjd!


2019-03-02
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO