Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett - Länkar av liv



Hos Hedenhös på heden lös vår Luna
i ödesstensförgreningshorisont
runt rymden skymd, där varje rumlös runa
än förutspådde spårens frodningsfront.

I ödesgren kom hedens sten att duna
sin skarpsynthet med fjädrars födslodront
där fröbefruktat frodig Fru Fortuna
förlöst min vingesvidd i blosset blont.

En fågel först, bland land att blonda blänka
var vi, min mening lagd i liv att länka
från Hedenhös, mot hedens frontkuvös.

Kuvösen lös, men långt från Luna var den,
att möta menad man på chansmiljarden
här färdutspådd, men vilset värdelös?















Bunden vers (Sonett) av anathema VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-20 21:52



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Gillar din ordglädje och att du håller rytmen i sonetten! Kanske den blir lite för krånglig att förstå efter en bara en läsning.
Uddrim är lockande att använda, men de lockar också till en viss tankeflykt ibland.
Jag läser gärna mer av din sonettproduktion!

2019-01-01
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP