Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fullmåne och sagolik vinternatt

nysnö och smällkallt
ett vitt täcke sveper nu in allt
fullmånens sken strör glitter i snön
isen har äntligen lagt sig på sjön

spår efter djur går hit och dit
djur som har hoppat och sprungit
ekorre, hare, katt, räv och vad är det här?
hjort eller rådjur det helt säkert är

och när vi i vår stuga har sagt godnatt
denna vackra, rent sagolika vinternatt
knäpper och knakar det i isen på sjön
och fullmånen fortsätter strö sitt stjärnstoft i snön




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 422 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-12-21 21:54



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Riktig vinter, härligt när man kan promenera på isarna i skärgåden
2018-12-21

  Bodingen VIP
Tänker på Morran...
2018-12-21

  Språk, hjärna!
Mysigt och stämningsfullt!
2018-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP