Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Poeten som blev eremit

 

 

Redaktörerna ogillade
mina dikter

Mina impulsstyrda verk 
lades åt sidan

Nu skriver jag dikter 
med hjälp av papper
och penna 
i en eremitgrotta

Varje vecka hämtar 
en vän dikterna och
skickar dem till
redaktörerna

De kommer tillbaka
oöppnade

Jag lyssnar på 
ljuden från 
insekterna 
och lägger 
mig på britsen

Allt är ändå
förgängligt

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 295 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2018-12-24 15:29

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Magica VIP
Intressant med en stark ton av vemod (och samtidigt en känsla av lättnad?) Jag funderar kring vem vännen är i detta fall, med tanke på att poeten är en eremit. Väcker tankar!
I den här världen finns för övrigt så mycket puckon att det ändock är att föredra att vara en eremit, i många avseenden, men förstås min åsikt (insikt).
Stark och väl förmedlad dikt innehållsmässigt som helhet! Väl skrivet!
2018-12-27

  Bodingen VIP
Insekter och redaktörer, anar en liknande he, 4+
2018-12-26

  Kungskobran VIP
All poesi som inte är konstig
hör inte hit,
underbar pekoral är skit,
det tycker redaktörn,
och ger den uppskattade poeten
en törn
2018-12-24

  Jeflea Norma, Diana. VIP
God Jul, alla sanna poeter är eremiter.
2018-12-24

  Onomatoprofet VIP
Självcencur!
2018-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten