Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SIDDHARTA GAUTAMA

Siddharta Gautama, kallad Buddha,
förstod att ingen har ett eget jag,
en tanke som kan verka väldigt udda
och inte riktigt up to date idag.

För Buddha, vår Siddharta Gautama,
förstod att allt som finns förändrar sig,
att jag är inte jag, för jag är Brahma,
den Brahma som är alltet inom mig.

Siddharta Gautama blev en Buddha
och upplyst av ett eget "Panta rei"
och kunde liksom Herakleitos nudda

förståelsen att alltet ändrar sig
och för mitt ego bort i livets älv,
i alltets flod, som är mitt enda själv.




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-24 17:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP