Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ni är ingen morot

Jag vill att ni är en morot
En hälsosam kick i baken
Jag vill att det ger mig driv
När pressen håller mig vaken

Jag vill kunna se vad ni gör
Och att det ska tända ett ljus
En blixt ifrån klaraste himmel
Ska spraka ett kreativt rus

Men jag ligger vaken och trött
Ambitionen slaknar och dör
Inga ideer, ingen ork
Fast orka är allt jag gör.


Jag orkar i vardan'
Jag orkar på sikt
Jag orkar att äta
Men tynar i vikt

Jag orkar att låtsas
Orkar i stunder
Orkar att prata
Jag orkar sekunder

Jag orkar att klä mig
De flesta av dar
Och ta mig ur sängen
Men's orken är kvar

Jag orkar på morran'
Och orkar en dag
Men så mot kvällen
Totalkraschar jag

Jag orkar och orkar
Och kämpar hårt
För att inte "orka"
Ska kännas så svårt



Jag önskar att orken är över
Och ersätts av energi,
jag längtar så efter glädje
Och dagar som flyger förbi

Jag ser hur andra lever
Och jag minns hur det känns
När tankarna var skarpa
Och kraft var utan gräns

Men när andra skyndar fram
Ligger jag nu still
När andra gör och klarar
Är sova allt jag vill

Jag vill att ni är en morot
En hälsosam kick i baken
Jag vill att det ger mig driv
När pressen håller mig vaken

Men ni är ingen pepp
Det gör mig inget gott
Att se andra nå min dröm
När -orka- är målet jag nått


Jag slussas runt i vården
Frågor, tester, vänta
Minnesproblem vid AWP
Kan bli permanenta

Hjärnskakning med följder
Bruten näsa sen ett år
Sparkad rakt på skallen
Med yrsel som består

Blödningar i hjärnan?
Remiss till neurolog!
Kognitiv förmåga
Misstänks vara låg

Inlärningsbesvär,
efter smäll mot knoppen
Hållningen är dålig
Blek och tunn är kroppen!

Koncentrationsförmåga då?
Den har djupdykt ner i botten!
Trots att IQt räknats högt?
Jag håller inte måtten



Nu börjar sakta min ork ta slut
Det börjar hinna ifatt
Och långsamt sjunker viljan
Med varje sömnlös natt

Dagarna känns längre
Varje timma mera vag
Jag ger mig mer för orken
Mot den är jag för svag

Stänger dörren, kryper till kojs
Kollar på Insta och släcker
Tänker "ni är inte morot"
Och att jag inte räcker.






Bunden vers (Rim) av Asta Kass
Läst 429 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-12-25 06:42



Bookmark and Share


  Kaptenlöjtnant
Det var lång rimmat
2019-09-29

  Språk, hjärna!
Bravo! Löper på bra här, trots dålig ork.
2019-07-30

  Engel
Fint diktat om sådant som knappt får tänkas. Så modigt att lämna ut din ork. Många finner nog en morot i igenkänningen.
2019-04-23

    Hampus R
"jag orkar sekunder" Gah!! Så jävla bra text. Krya på dig
2018-12-25
  > Nästa text
< Föregående

Asta Kass