Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kärlek är för dem som har tur Lyssna på dikten i spelaren till höger!


Stå på min hals

Du är en av dom som kärlek är för
och jag, poet av blott en rad.
Att älskas vet jag inget om (Vad kan jag om sånt?)
Gömd bakom papper och ord som fasad.

Jag är en av dom, som väljer dom de inte bryr sig om.

...Ifall det faller i kras.
Tanken på dig är svindlande brant
och jag är en klant utan like.
När andra gör fel kastar jag stenhus mot glas.


Du ser det inte än, men det spricker när jag ler.
Det sprutar överallt.
Skrattet klingar falskt, det fastnar i min hals.
Jag är ingenting alls.


Skämten ska skyla mina fula drag.
Som en flod forsar de mot dig.
Jag spejar på varje vink, bakom min brigad
Jag är århundradets charad.

Det är bara en fråga om tid, det är inte mycket vi har.

Jag vet och förväntar mig inte ett svar.
En sekund, närsomhelst vänder ebben tillbax.
Ridån rämnar ner och då står det klart.
På scen är jag naken och du, inte kvar.


Det knyter sig i strupen.
Du står på min hals

Jag är ingenting alls.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Asta Kass
Läst 299 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2021-04-01 20:04



Bookmark and Share


  ADA78
Fantastiskt roande. Komiskt. Igenkännande. Egentligen är den ju tung. Men inte mitt huvud.
2021-05-21

  Judas Ekholm VIP
Helt. Jävla. Briljant.

En fenomenal stålhätta i magen på tråkighetens poesi. Jag slickar i mig mästerskaldandet, och bockar, niger och viftar på krinolinen. Kudos!
2021-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Asta Kass