Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lugnet

 
 
Jag tar stigen ner 
till badplatsen 
vid vägs ände 
 
Havet är uttorkat 
och den nästan 
blinde på pelaren 
säger att det är lugnt
på havet idag 
 
Jag går längs strandbädden 
och mina tårar droppar som
bärnsten längs min väg 
 
Ebben har erövrat allt 
och snart ses sprickor 
i landskapet 
 
Två korpar som lämnat 
pelarhelgonet flyger rastlöst 
förbi mig 
 
Jag svimmar och vaknar 
i ett kloster där 
en nunna baddar min 
febriga panna 
 
Hon har ingen tröst att ge mig 
förutom sin tystnad och 
värdighet 
 
 
 

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 298 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2018-12-26 20:27

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Två korpar, Hugin och Munin, sprickor, Ragnarök i antågande, nunnan är tyst...5
2018-12-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart bildspråk, i lite drömska scener.
2018-12-27

  Blomma-Stjärna VIP
tycker om - och kan se att tystnad och värdighet i sig kan ge styrka/tröst !
2018-12-26

    ej medlem längre
Fin femma
2018-12-26

  Öknens Ros VIP
Som en drömlik scen.
2018-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten