Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TILL KÄRLEKEN

Du Kärlek, Du har ändrat karaktär!
Det har gemene man nog redan insett.
Allt sedan detta faktum blivit utrett
har det bedömts som dumt att vara kär.

Förr uppehöll Du spänningens chimär
med attraktionen mellan jag och du.
Nu gäller TV-lekens "Bonde söker fru"
som praktisk lösning på ett kärt besvär

att finna kärleken, ett dagens substitut
för unge Werthers långa lidande
med hjärteplågor intill livets slut.

Numera slipper man Ditt kvidande.
Du är en blindträff! Du blir inte trodd.
Du är nu blott en bluff hos Levengood!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-12-30 20:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP