Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyårsdikt från nya ks 2018-12-31


Myten om det sjunde inseglet

 

 

Döden kommer förbi varje
kväll och tar fram sitt schackbräde

Jag skrattar åt honom 
Tror du att det är nån jävla 
bergmanfilm

Han krymper ihop men säger
att tiden snart är inne

I fyra år har han ödslat 
energi på mig

Min respekt för honom 
är borta

När jag kliver upp ur min 
säng om morgonen 
ser jag honom slinka 
tomhänt ut ur lägenheten
med schackbrädet under armen

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 609 gånger och applåderad av 33 personer
Publicerad 2018-12-31 15:22

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
Fortsätt kämpa, Viksten! Döden är en usel schackspelare. Du vinner.
2019-01-04

  Mfredrik VIP
Ruggigt bra
2019-01-03

    ej medlem längre
Spännande text som överraskar. En pågående match som Du hittills vunnit. Fortsätt kämpa!!
2019-01-02

  Bodingen VIP
"nån jävla bergmanfilm", en lysande 5:a
2019-01-02

  Larz Gustafsson VIP
Jag har inte hotat någon, ULJO.
Det var absolut inte så jag menade.
Men du tar tydligen varje tillfälle i akt att angripa.
Nåväl, du ska inte få fler. Och det är ett löfte. Inte ett hot.
2019-01-01

  PinkFlamingoWhite
Intressant och trevlig läsning.
2019-01-01

  Eva Langrath VIP
Fin text
2019-01-01

  Magica VIP
Mycket målande skrivet, bra!
2019-01-01

    ej medlem längre
Schackmatt!

2019-01-01

  Cikoria Blå VIP
Bra dikt.
Det är en talang i sig att kunna skriva om sin sviktande hälsa med inslag av galghumor.

2019-01-01

  ULJO
Hot hör inte hemma här
2018-12-31

  Blomma-Stjärna VIP
mäktig poesi och med en glimt av humor i!
2018-12-31

    ej medlem längre
Det börjar med ett bondoffer, sedan ytterligare ett, för att vinna tid. Löparen drar diagonalt över brädet slår en springare. Damen är hotad, offer nödvändigt. Ett torn faller, rockad eller mitt liv. Schack.. till hörnet mot ruta svart. Klockan tickar mot det oundvikliga, döden gör sitt drag. En bonde, det var bara en enda förbannad bonde, det var allt...
2018-12-31

  Kungskobran VIP
Rokad
Visste du att
damen skyddar dig från
schack matt
2018-12-31

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra galghumor! Du ska vinna!
2018-12-31

  Larz Gustafsson VIP
Policyn säger, att vi inte ska kommentera kommentarer.
Önskar dig ett ont år, S.
2018-12-31

    Sefarge VIP
Allt handlar inte om
Mr.Z zz z.
Utan om Vikstens
Smarta humorfyllda
Skrivelse i detta fall!
Gott Nytt År
Bäste V-sten
Samt alla andra!
;)
2018-12-31

  Larz Gustafsson VIP
Menar hon mig eller döden...?
2018-12-31

  Öknens Ros VIP
En envis jävel det där!
2018-12-31

  Larz Gustafsson VIP
Makalös film dock.
I synnerhet DEN scenen.
2018-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten