Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Tillfällig reträtt

 

 

Natten rullar ihop sig och 
viker motvilligt undan
för morgonens intrång

Kastar en sista lysten blick
på den sovande

Hoppar vigt ner från balkongen
och lägger sig i sitt pörte

Ny natt, nya möjligheter 
tänker han 
och lägger upp strategin 
för nästa kväll

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 310 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2019-01-01 22:13

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fascinerande att tänka sig "Natten" som en personlighet och strategier när det gäller att ta hand om den ensamma människan.
2019-01-02

    Elisabeth Nilsson VIP
Utmärkt bra dikt om natten, denna vän eller plåga.
2019-01-02

  ULJO
Många lever livet på natten
2019-01-02

  Kungskobran VIP
Natten är en kvinna

Ur mörkret stiger hon fram
fångar min själ
vill hon mig väl?

Slukar mitt hela jag
med sina famntag
krossar allt motstånd
i min själ
vill hon mig väl?

När hon tagit allt hon ville ta
då ville hon bara dra,
lämnade kvar ett skelett
när hon blev mätt
2019-01-02

  Öknens Ros VIP
Ett ständigt givande och tagande.
2019-01-02

  Bodingen VIP
Precis som Särimner, kommer tillbaka varje kväll
2019-01-01

    ej medlem längre
Natten före, nätter efter, vad vore dagen om ej blott bara ett ljusets intrång.
2019-01-01
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten