Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Den uttråkade störtloppsåkaren

 

 

Efter första hoppet 
kör han medvetet
genom skyddsnäten

Ingen ser ens snörök
efter honom

Färden går över stock 
och sten

När han når sin stuga
eldar han upp skidorna
kallar på Sankt Bernhardshunden
och tar en afterskikonjak

Ett originellt sätt 
att avsluta karriären på

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 339 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2019-01-03 22:01

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  M73
De åket hade jag velat se. Coolt!
2019-01-07

  Peter Olausson VIP
En skön vändning av livet!
2019-01-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Han gjorde sitt val. Intressant och välskriven dikt, som alltid.
2019-01-04

  Bodingen VIP
Tänker på Eddie the Eagle fast tvärtom he
2019-01-04

  Kungskobran VIP
Som Japanen vid maraton i Stockhomsolympiaden försvann in i en villaträdgård och bjöds på saft med kakor och aldrig kom i mål
2019-01-04

  Öknens Ros VIP
Rakt ut i periferin med andra ord.
2019-01-04

  ULJO
Men kanske välförtjänt.
2019-01-04

  Lottie Ålhed VIP
Utmattad utan skyddsnät... Som att gå in i väggen som man säger (obs min tolkning)
2019-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten