Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


En afton som vanligt

 

 

 
Blodhundarna har spårat
mig till träsket
Deras ägare skrattar
högljutt och det
dryper hat ur deras käftar
 
Detta hatiska slem som
sprider sig epidemiskt 
till de osäkra,
till de som går
omkring i periferin
 
Till de som lockas 
av nya löften,
nya chanser
i lotteriet
 
Till de pensionärer
som slevar i sig
vattnig välling 
när de ser det 
orangea kuvertet 
komma
 
Till de tilltufsade 
som tidigt
bryts ner
och går på
bidrag 
 
Till de som 
saknar förebilder
och väger lätt
när urnans 
röster räknas 
 
Samtidigt ökar
girigheten 
från år till år
 
Den ekonomiska
makten är större 
än alla politiska
viljor
 
Nyliberalismen 
lever än,
skördar offer
och ingen 
står upp mot
orättvisorna
 
När de bruna skjortorna
marscherar förstår 
ingen sammanhangen
 
Det är märkligt 
att vi låter det
hända 

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 334 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2019-01-10 14:42

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Klarsynt perspektiv. Tyvärr. Pessimistisk realism är kanske särskilt realistisk numera. Högervindens iskyla i samhället.
2019-01-13

  Valter Örn VIP
Mycket angelägen och aktuell samhällskritik i poetisk form
2019-01-12

    ej medlem längre
Storslaget!Och lika viktiga slagord rakt in i hjärtat!2 stadsdelar skröt om att de sköt upp 400 000 kr på nyår..istället för ordna mat o värme åt alla hemlösa fattiga pensionärer!Stört!
Jag skäms att vara människa
Dock kan Alla göra något en macka,varm dricka,filt o varma ord exvis
2019-01-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Strålande bra satir, klädd i poetisk kostym!
2019-01-10

  Poeten Salvador VIP
Det går att säga att en dikt är skriven av dig. Har du nått fram till din stil?
2019-01-10

  Feliaxel VIP
Det är så sant det du skriver
2019-01-10

    ej medlem längre
En text som beskriver det som blir mer och mer aktuellt för var dag som går, märkligt i högsta grad, och sorgerligt.
2019-01-10

  Blomma-Stjärna VIP
---- angelägen samhällskritisk poesi - (fantastiskt i sig att kunna göra poesi av samhällskritik -) --------"den ekonomiska makten är större än alla politiska viljor" - - - = demokratin demoraliserad ----
--- "det är märkligt att vi låter det hända" - -
ja - se Brasilien - också där vinner fascismen mark!
2019-01-10

  Larz Gustafsson VIP
En del tufsar till sig själva och förväntar sig sedan att samhället ska ställa upp som deras privata butlers.
2019-01-10

  Öknens Ros VIP
Varför ser inte folket vilka krafter som är i rörelse? Är de blinda och döva?
2019-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten