Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Rälsen

 

 

Jag fortsätter min random walk 
i koordinatsystemet 
Noterar hur läget på axlarna 
definierar mig

Jag bryter mig ur mitt fängelse
och vandrar längs rälsen som
leder till helvetet

Alkoholiserade poeter och horor
slår följe med mig
Ett godståg plockar upp oss och 
vi ser en albino spela blues 
och imitera våra darrande kroppar

En kör sjunger hjärtskärande 
falskt om änglar med svedda vingar
Ingen hör oss gråta när tåget 
anländer till slutstationen 
och vi möts av dödspatruller 
som mal ner oss i köttkvarnar

Det är ingen hallucination 
Ingen dröm 
Notan ska betalas och
kassören flinar lömskt 
när han slår upp pärmen
med osäkra fordringar

Och ingen undslipper sitt öde

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 483 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2019-01-14 10:40

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Filmiskt
2019-01-16

    Roger Runkar Ragnar
Johnny Winter !
2019-01-16

  Monika A Mirsch VIP
Poesi när den är som bäst!
2019-01-16

  prinscess VIP
En text som berör
2019-01-15

  Concordia

du berör

hyllning och honnör
2019-01-15

  Concordia

du berör

hyllning och honnör
2019-01-15

  Bodingen VIP
"kassören flinar lömskt
när han slår upp pärmen
med osäkra fordringar", klockrent!
2019-01-14

  Kungskobran VIP
En av dina absolut bästa
2019-01-14

    Elisabeth Nilsson VIP
Surrealism, på hög poetisk nivå!
2019-01-14

  Öknens Ros VIP
Surrealistiska scener spelas upp.
2019-01-14

  ULJO
Så bra du skriver
2019-01-14

    ej medlem längre
Rysande bra !Absolut favorit
2019-01-14

  Poeten Salvador VIP
Cartesiskt koordinatsystem?
2019-01-14
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten