Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pausdikt


Upphöjd

 

 

Jag har gått in i en omloppsbana
och svävar fritt i rummet

Ser min kropp ligga och vrida 
sig på jakt efter nattens goda 
sötma

En känsla av uppsluppenhet 
tränger sig på och jag börjar 
se ett mönster

Vilka hemligheter ruvar han på?
Har han hittat vägen genom 
dimbältet och närmat sig 
stenen som filosoferna samlas
kring?

Jag återvänder varsamt till 
sängen och lägger mig bredvid
mannen

När jag vaknar känner jag mig 
renad och beredd att möta dagen
som tveksamt vacklar in i lägenheten

 




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 305 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2019-01-15 22:20

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Tycker om!
2019-01-17

  TrollTörnTrappan VIP
Fascinerande förhållande till dig själv!?! Som en utanför-kroppen-upplevelse... nytt ljus kombinerat med vanligt medlidande(?) Finfint!!
2019-01-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Lite mystik blandad med verkligheten i fenomenal poesi!
2019-01-16

  Jan Widströmer VIP
Den sömnlösheten välsignad ... också med sömn
2019-01-16

    ej medlem längre
Klar 5+
2019-01-16

  Monika A Mirsch VIP
de höga höjdernas omloppsbana - verkligen eftersträvansvärt - du gjorde det!
2019-01-16

  Solstrale VIP
Kanon, som en kanon... böra om innan man slutar... Kanonbra!
2019-01-15

  Kungskobran VIP
Enastående, mystik blandad med verkligheten i en härlig kretsgång som
fångar fantasin
2019-01-15

  Bodingen VIP
Att möta den tveksamma dagen renad och klar vore nåt, själv har jag inte ens hittills lyckats med carpe diem
2019-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten