Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

socialvärld

I vinterns kyla, när natten råder
När månen spelar sin fiol, till stjärnornas sång

Under dom syns vi
Kämpandes för att passa in

Vi bär ett snapchat ansikte, visar ett instagram liv
Allt vi gör ska kunna granskas på facebook, det vi gillar ska kunna spåras till youtube

I detta universum där alla bedömer, där vi vill bli bedömda
Försvinner snart det som gör var och en till den som bryter
Den som står alena

I denna värld där vi lever
Eller inte lever kanske, bara är
Där andras ögon är viktigare är våra
Där det andra tycker avgör allt
Där alla blivit som alla andra

När vi tröttnat på att se vår spegelbild på gatan
På nätet
Över allt
Finns en plats att segla till


Under månen, bakom stjärnorna
Lyssnandes till dess sång
Där kan du vara du, jag vara jag
Leva fritt, leva väl

När månen spelar och stjärnorna sjunger kan vi leva som vi vill
Fria från bojor som vi själva valt
Fria från hat mot det som inte passar

På denna plats har vi övergivit det som är formen
Här bakom stjärnorna lever man istället som man själv vill


Här bakom stjärnorna kan vi få växa
Under månen kan vi bli precis det vi vill
Inte alltid det som måste passa in
?




Fri vers av byggpoeten
Läst 223 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-01-20 01:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

byggpoeten
byggpoeten