Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Guds vackraste ängel

På morgonen den tredje veckan efter nyår

sände Gud ned sin vackraste ängel 

till människorna i Göteborgs södra förorter

 

Ängeln följde med människorna 

i deras vardag och på resorna

till och från arbetsplatser och skolor

 

Ängeln ställde sig nära Adam Bengtsson

då han väntade på pendeltåget

och lät honom blicka in i gryningsljuset

 

Ängeln masserade Vera Karlssons hårda axlar

och lät henne prata om alla kraven

från jobbet familjen och vännerna

 

Ängeln sjöng ett stycke ur Figaros bröllop

till den musikintresserade pensionären Ahmed Majiri

då han grälade med sin fru en torsdag eftermiddag

 

Ängeln gav Johan Antefjäll förmågan att lyssna 

till sin dotter Filippa och lockade honom

att lägga sig på golvet och delta i hennes lek

 

Ängeln visade Harriet Karlsson

upp på Änggårdsbergen så att hon kunde

se havet och bort mot horisonten

 

Ängeln vände jorden mot solen

så att dagarna blev längre och varmare

och lockade fåglarna till parningsdans 

 

På morgonen den tredje veckan efter nyår

sände Gud ned sin vackraste ängel 

en vanlig måndag då solen lyste och värmde

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 400 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2019-01-20 07:25



Bookmark and Share


  Änglaögon
Va fint skrivet.
2019-01-24

  Stanley Rydell
En njutbar, livsbejakande läsupplevelse du bjuder på! Nånting med färg och ton mellan Vim Wenders (Himmel über Berlin) och Tage Danielsson (Karl Bertil Jonssons jul). Väldigt smittande, väcker lust att delta i scenerierna! Klockrent i stil och form!
2019-01-23

  Magdalena Eriksson VIP
fint och kärleksfullt
lite som Karl-Bertilkänsla.. mer änglar till oss om vi sågo med ögon öppna!
2019-01-22

  Lärling
Så fint skrivet!
2019-01-21

  Staffan Nilsson
Vacker dikt om kärlek.
2019-01-21

  bittemi VIP
Så varmt och fint skrivet ! Sådana änglar kan vi aldrig få för många av!
2019-01-20

  Anya VIP
Fasen så bra. din berättarröst får mig att tänka på Tage Danielsson. Gillar denna mycket. Sparas!
2019-01-20

  Blomma-Stjärna VIP
Fin lyrik som inger nyfikenhet, lekfull glädje o hopp! Gillar mycket! Inspirerande!
2019-01-20

  Kjell Åhsberg
Fint om hur ljusa krafter påverkar människors sinnelag och handlingar.
Jag blir naturligtvis intresserad av hur du själv påverkades i realiteten, som göteborgare, mer än att skriva ner dina tankar.
2019-01-20

  Marita Ohlquist VIP
Fint skrivet om en ängels magiska kraft!
2019-01-20

  Kungskobran VIP
Vackert!
2019-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP